Peder Gowenius 2020

Peder Gowenius•

Tavla målad av Peder Gowenius

Jag arbetar med olja, med grafiska tekniker och lera. Söker ett språk för allt det som oroar mig och skulle vilja förändra. Alla former av maktmissbruk- patriarkatet, vapenhandeln, religionens påverkan, media-bruset. Oroar mig för alla som måste fly, för deras situation dit de kommer, miljön och det mänskliga vansinnet. 

Jag är inte intresserad av den dekorativa konsten och jag anser att det är min skyldighet att belysa och hjälpa oss förstå livet och den verklighet vi lever i. Jag vill ställa frågor, ifrågasätta men tyvärr blir mina frågor ofta påståenden. Något jag måste få ordning på.. 

Jag tecknar jag och målar akvareller när jag reser. Jag uppfattar att jag då tränar ögat och handen såsom musiken när han spelar skalor. 

Det händer att jag leker med tankar och färg. På den här utställningen har jag en serie sådana bilder.

Peder Gowenius

När 25 april till 23 maj 2020. (Vernissage lördagen den 25 april kl 11-13)

Var Kulturhuset Blohmé. (En trappa upp från Älmhults bibliotek)

Tid Konsthallen har öppet samma tider som biblioteket.

Varmt välkomna!

Add a Comment

You must be logged in to post a comment