Domaren

Filmvisning 2 mars 2020

Domaren - Boken är skriven av Ian McEwan och filmen är regisserad av Richard Eyre

beskrivning av boken på Adlibris

Fiona Maye är hovrättsdomare specialiserad på familjerättsfrågor och dömer i fall där hon måste prioritera mellan barns välfärd och religiösa fri- och rättigheter. Samtidigt som hennes professionella liv kantas av framgång håller hennes barnlösa äktenskap på att gå i kras. När hon ställs inför ett dilemma där ett Jehovas vittne vägrar ta emot en blodtransfusion tvingas hon återigen välja mellan liv och död och samtidigt fundera kring sina egna prioriteringar i livet.

En lika underhållande som välskriven roman där Ian McEwan lyckas koka ner moraliska frågor till en riktigt spännande och actionfylld berättelse. Boken har filmatiserats med Emma Thompson och Stanley Tucci i huvudrollerna.

IAN MCEWAN är född 1948 och bor i England. Han har skrivit flera uppmärksammade romaner, bland andra Försoning, På Chesil Beach, Nötskal, Cementträdgården, Kärlekens raseri och Lördag.

Här hittar du mer information.

12 februari 2020 | 18:00-19:00.
Vi pratar om projektet och ni får chans att möte varandra.
Fika ingår.

2 mars 2020 | 18:00-20:00.
Vi träffas och kollar på filmen tillsammans i biosalongen, efter filmens slut samlas vi i lobbyn och tar oss en fika medan vi diskuterar boken vs filmen!

Båda träffarna är på Folkan Bio (Folkets hus) i Älmhult.
Skolgatan 18.

100 kr för konstföreningens medlemmar.
150 kr för övriga.

I priset ingår filmvisning, fika och popcorn.
Boken ingår inte i priset utan den får man införskaffa på egen hand. Boken går att låna på biblioteket, den finns att köpa på dom flesta nätbokhandlar billigast (ink frakt) är den på CDON. Den finns även som E-bok på dom flesta app och online läsplattformar men den finns ännu inte som ljudbok på svenska. Om man vill lyssna på boken så får man lyssna på den engelska boken, då heter den The Leisure Seeker. 

Anmälan görs till Monica Jönsson på ABF.

E-mail: monica.jonsson@abf.se
Telefon: 0476- 64 76 00

Monica talar om hur och vart man betalar när man hör av sig till henne. Om du är medlem i Älmhults konstförening behöver du bara betala 100 kr, för övriga kostar det 150 kr. 

Detta är ett samarbete mellan Älmhults konstförening, Fokan Bio Älmhult och ABF i Älmhult.

Varmt välkomna att hänga med på denna resa!

Add a Comment

You must be logged in to post a comment