Alinde Jormfeldt

Älmhults konstrunda 2020

För mig är konst något mer än bara en fin bild. Måleriet har alltid en djupare mening. Genom att måla abstrakt kanaliserar jag känslor. Jag använder mycket färg och rörelse när jag skapar. När jag är färdig med ett verk vill jag att betraktaren ska uppleva en balans genom mitt sätt att använda färger, tekniker, kontraster och prickar. I grunden använder jag vattenfärger men det slutgiltiga resultatet måste jag kalla för blandteknik då jag oftast färdigställer mina verk genom att lägga till prickar i akryl vilka också bidrar till en röd tråd på mina utställningar. Tillsammans med titeln är varje tavla som en liten berättelse. När jag målar har jag känt och upplevt något som jag har försökt sätta ord på och det är så titeln på varje verk kommer till. När jag ställer ut vill jag skapa en känsla av sammanhang i mina verk. Det ska kännas att de hör ihop och att alla bidrar till en större helhet. Men varje verk ska samtidigt kunna existera i sin enskildhet. Till slut vill jag skapa enkel och tidlös konst som betraktaren kan njuta av länge.

CENTRUM

Ställer ut i Lokstallarna port 7-8

Shopping Basket