Ali Aljounde – Älmhults konstrunda 2020

Ali Aljounde

Älmhults konstrunda 2020

Ali Al Jounde, född och uppvuxen Salamiyah, Syrien. Sedan jag var ett barn har jag alltid varit intresserad av konst, jag började utforska och utöva olika slags konstformer som realism, surrealism och modernism. Under mina tonår började jag ta del av olika utställningar med andra konstnärer och jag organiserade även mina egna uttställningar. Senare i livet fortsatte jag med konst men då inom grafisk design eftersom det var det enda som jag kunde tjäna tillräckligt mycket pengar på för att försörja min familj. Efter 2011 när revolutionen i Syrien började, som senare blev ett inbördeskrig, så tvingades min familj och jag att fly Syrien och bosätta oss i Libanon. Jag försökte så gott jag kunde att börja ett nytt liv i Libanon med hopp att vi inom kort skulle kunna återvända till Syrien, till förtvivlan så blev bara situationen i Syrien värre och det sättet man behandlas som en syriansk flytning i Libanon är långt från optimalt. Pågrund av detta tog jag den enda möjligheten som fanns angående säkerheten för mig och min familj och kom till Sverige. Den åttonde juli 2014 anlede jag till Sverige. Jag återupptog omedelbart mitt konstnärliga skapande och började göra olje- och akrylmålningar för att vänja mig vid att måla igen och öva upp min kompetens. Jag hade tur och fick möjligheten att anordna flera utställningar i flera städer men framförallt i Älmhult. Min inspiration för mina konstverk är framförallt minnen från Syrien samt resan som syrisk flykting. Genom min konst förmedlar jag olika och motsatta idéer som skönhet och kamp, ​​fantasier och hårda realiteter. Konsten har hjälpt mig genom min resa i Sverige, vid en punkt av mitt liv här i Sverige så bodde jag ensam och kunde inte prata svenska. Utan möjlighet att kommunicera så kunde jag utrycka mina känslor och idéer genom målningar istället. Konst är ett sätt att berätta min historia och historien av andra flyktingar. Konst är vägen till min fantasi och det får mig att märka skönheten i detaljer.

Ali Aljounde 4_porträtt_kr_2020_web

Ali Aljounde 3_kr_2020_web

Ali Aljounde 2_kr_2020_web

Ali Aljounde 1_kr_2020_web

Ali Aljounde (6)-min

Ali Aljounde (5)-min

Ali Aljounde (4)-min

Ali Aljounde (2)-min


CENTRUM

Ställer ut på Studieförbundet Vuxenskolan

  • Måleri

  • Nr 5
  • 29 – 30 Aug
  • 11:00 – 17:00
  • mojounde@gmail.com

Comments are closed.